Creativity

Innovation

Originality

Imagination

 

Salient

Salient is an excellent design with a fresh approach for the ever-changing Web. Integrated with Gantry 5, it is infinitely customizable, incredibly powerful, and remarkably simple.

Download

Found no item!

Kompanija u Švedskoj je saopćila kako želi pružiti pomoć i podršku američkim državljanima koji se odluče preseliti iz SAD-a u ovu skandinavsku zemlju u slučaju pobjede Donalda Trumpa, republikanskog kandidata na američkim izborima, javlja Anadolu Agency (AA).

Uprava švedske kompanije "Round & Round", reklamne agencije sa sjedištem u Stockholmu, poručila je Amerikancima, koji se odluče doseliti u Švedsku ukoliko Trump pobijedi na predstojećim izborima, da će im olakšati ulazak u ovu zemlju.

Švedska kompanija je pokrenula kampanju u kojoj su poručili Amerikancima kako traže, kako su kazali, nove talente.

"Vi tražite novu zemlju, mi tražimo nove talente", navodi se u kampanji švedske kompanije.

Uprava kompanije je navela kako američki državljani koji se pribojavaju Trumpove eventualne pobjede mogu poslati biografiju njihovoj reklamnoj kompaniji.

Naveli su da će ipak razmotriti pristigle biografije samo u slučaju Trumpove pobjede na izborima koji će se održati 8. novembra.

"Vidjeli smo, kako pokazuju posljednji podaci, da svaki četvrti Amerikanac razmišlja o odlasku iz SAD-a u slučaju da Trump pobijedi na izborima. Mi smo mislili da bi im mogli pomoći na tom putu tako što bi nekima ponudili novo radno mjesto, posebno nekim dobrim kreativcima u reklamnom sektoru", rekao je Nahir Aslan iz kompanije "Round & Round".

Na internet stranici ove kompanije su ponudili čak i osnovne podatke o Švedskoj za američke državljane koji planiraju eventualno iseljenje u Švedsku.

Između ostalog, napomenuli su kako ne bi trebali pomiješati Švedsku sa Švicarskom, zemljom za koji su kazali da je poznata po satovima i čokoladi.

(Vijesti.ba / AA)